Quilt en meer

Patchwork, handwerk en fournituren

Cursussen en Workshops

Patchwork

Is er een workshop of die u wilt volgen maar de datum of tijdstip komt niet uit laat het ons weten misschien is er een andere oplossing.

VOORJAARSPROGRAMMA  2019

 

OPEN DAG

Kom gezellig langs om te kijken wat we dit seizoen weer gaan doen.

Op deze dag zijn alle lesvoorbeelden aanwezig en ook bijna alle docenten.

De winkel is rolstoeltoegankelijk.

Zaterdag 5 januari

10.00- 15.30 uur.

Lees de voorwaarden

 

Per workshop/cursus vragen wij een inschrijfgeld van € 10,-. Op het moment van inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail en dan kunt u dit inschrijfgeld overmaken. Wanneer het bedrag is ontvangen is uw inschrijving defenitief. Uiteraard wordt dit bedrag met het cursusgeld verrekend. Het resterende cursusbedrag kunt U op de workshopdag/cursusdag contant aan de betreffende docent betalen.  

 

foto cursusprogramma

BASISCURSUS

Docent: Petra van Huizen

De basiscursus bestaat uit 7 lessen. Het is een snuffelcursus. Op deze manier kunt u kennis maken met patchwork. We maken een klein quiltje van 4blokken.We maken er 2 met de hand en evt. 2 met de machine. U leert tussenbanen en borders er omheen zetten.

Bij voldoende belangstelling wordt deze ingepland.

Geef u dus gewoon op.

Niveau: beginner

Kosten € 90,-.

Inschrijven

 

DOWN THE RABBIT HOLE

Docent Petra van Huizen

Wie kent deze geweldige quilt van Sarah Fielke ondertussen niet.  Dit is de kans om ‘m te maken. Aan de hand van het boek gaan we samen aan het werk. We gaan stapsgewijs de quilt maken en de moeilijkere stukken worden dan duidelijk uitgelegd. U kunt kiezen voor konijnen, poezen of bloemen langs de rand.

De keus is aan u.

 

Voor deze cursus dient u het boek aan te schaffen. Prijs € 60,-. Een heel leuk boek! We komen 1 keer per maand bij elkaar voor instructie en bespreken dan de voortgang.  Ook bespreken we tegen welke problemen je die maand bent aangelopen om je weer verder te helpen. Natuurlijk kunnen we elkaar dan ook laten zien welke wat we de afgelopen maand hebben gedaan.

Wat verwachten we?

Dat je gedurende de hele periode meedoet.

En dat de maandelijkse betaling vooraf gedaan wordt.

Dinsdag 16 oktober, 13 november, 18 december 2018, 15 januari, 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni 2019 en de rest in overleg van 10.00- 12.00 uur.

 

Je kunt nog steeds meedoen.

De kosten zijn € 7,50 per keer + de aanschaf van het boek €60,-

Inschrijven 

 

 VICTORIAANS NAAIDOOSJE

Docent Petra van Huizen

Hoe schattig is dit victoriaanse naaidoosje? Wanneer je hem openklapt komen er allerlei leuke opbergruimtes tevoorschijn voor je naaldjes, speldjes garen etc. Wilt u ook zo’n schattig doosje. Dat kan. We gaan er eentje maken.

Dinsdag 19 februari van 10.00 – 15.30 uur.

De kosten zijn € 55,- (incl. lunch).

 Inschrijven 

 

BAG

Docent Petra van Huizen

Deze geweldige tas is een patroon van BY ANNIE.  Zij ontwerpt geweldige tassen. Deze tas is handig voor een dagje weg, je quiltspulletjes maar zelfs je featherweight past erin. Wil je deze fantastische quilts maken? Dat kan.

Dinsdag 26 februari  10.00- 12.00 uur en 19 maart van 10.00- 15.30 uur.

Kosten € 60,- (incl. lunch). 

Inschrijven 

 

 

BLOKKENBOEK

Docent Petra van Huizen

Hoe handig, een blokken boek. Een boek om de blokken in de bewaren waar aan je werkt.  Zo blijven ze netjes liggen en raken niet door elkaar.  Je kan kiezen uit verschillende ontwerpen voor de voorkant. Hiertussen komen lagen vlies waarop je blokken blijven plakken.

Dinsdag 26 februari en 12 maart van  10.00- 12.00

Kosten zijn € 45,-.

 Inschrijven 

 

MACHINAAL QUILTEN MET RULERS ( basis)

Docent: Petra van Huizen

ruler-foot-westalee-2

Altijd al met de naaimachine willen doorquilten, maar het niet aangedurfd? Dan is misschien het doorquilten met hulp van de Westalee mallen iets voor u. Met deze linialen maakt u mooie patronen op uw quilt. Er zitten in het basispakket verschillende linialen om quiltpatronen te ontwerpen. Tijdens deze workshop gaat u zelf aan de slag op uw naaimachine met de mallen van Westalee en de bijbehorende rulervoet.

Let op: geef bij opgave het merk en type van uw naaimachine door. Dan kunnen wij voor u het juiste rulervoetje klaarleggen. 

Niveau: iedereen.

Dinsdag 30 april van 10.00 – 15.30 uur.

De kosten € 115,- (incl.  rulerset € 67,50 , cross hair ruler € 35,95 en lunch) maar excl.  rulervoet. Deze is vanaf € 30,- verkrijgbaar.

 Inschrijven

 

Stipperdestip

Docent Leonie Keizer

Heb je de laatste keer deze leuke workshop gemist of kwam de datum niet uit. Dan is dit je kans. We doen hem nogmaals.

Tijdens deze workshop leer je de basis technieken van stippen op porselein. Ook krijg je genoeg inspiratie om een eigen gestipt bordje of bakje mee te nemen naar huis.

Zaterdag 2 maart 10.00- 12.30 uur.

De kosten zijn € 37,50 (incl. gebruik materiaal, koffie, iets lekkers en natuurlijk je eigen bordje!)

Oja, nog even een waarschuwing; het is super leuk om te doen maar het is ook erg verslavend!

Leer werken met Marti Michell’s malletjes: eenvoudig, snel en precies

Docent Agnes Mijnhout

In deze workshop van een halve dag  werk je met malletjes (templates) van Marti Michell, en maak je een 6 inch blok. Je leert hoe je de stof eenvoudig en precies snijdt, en je zult merken hoe de stukjes door de bewerkte hoekjes perfect aan elkaar passen. We werken met verschillende template sets en het gebruik van deze malletjes is in de workshop inbegrepen. En ben je er enthousiast over: alle template sets van Marti zijn in de winkel te koop.

Het patroon van het blok krijg je bij de workshop. Het is een van de blokken uit het boek A Farmer’s Wife. Voor een kleine vergoeding kun je een beschrijving van ca. 10 blokken uit dit boek kopen, die Marti heeft bewerkt voor het gebruik van haar malletjes, incl. Nederlandse vertaling. Je hebt dan wel het boek nodig.

Er zijn vier data: iedere dag maken we een ander blok. Je kunt dus gerust meerdere keren meedoen.

Zaterdag 16 februari, 16 maart, 20 april en 11 mei van 10.00-12.30 uur.

De kosten zijn € 25,- per keer.

 

CONVERGENCE

Docent Ineke Vaillant

We gaan met 4 verschillende stoffen aan de gang. We snijden smalle en brede stroken, zetten deze aan elkaar en verschuiven. Hierdoor ontstaat een prachtige lijnen spel.

Deze prachtige quilt is een ontwerp van Ricky Tims. Het is een naaimachine techniek.

Zaterdag 26 januari van 10.00-15.30 uur.

De kosten zijn € 55,- incl. lunch

Inschrijven 

 

FLOWER POWER

Docent Ineke Vaillant

Wil je netjes leren appliqueren dan is deze workshop iets voor jou.Een leuke applicatie cursus met voorjaarsbloemetjes. De blokjes zijn 15x 15 cm. We gebruiken een paar hulpmiddeltjes om de vormen goed over te laten komen.

Deze workshop is met de hand.

Zaterdag 16 februari van 10.00- 15.30 uur

De kosten zijn € 55,-.(incl.lunch)

Inschrijven 

 

JAPANSE PUZZEL

Docent Ineke Vaillant

Het is met recht een puzzel.
Het is een snij en naai techniek. We snijden van verschillende stofjes een soort “wybertje” en gaan deze verschuiven en aan elkaar naaien.
Een leuk puzzeltje dus en een verrassend effect.
We gebruiken de naaimachine bij deze techniek.

Zaterdag 9 februari van 10.00- 15.30 uur.

De kosten zijn € 55,- (incl. lunch).

Inschrijven

 

TOVERBALLEN

Docent Wilma Bruins

Dit kleine quiltje is makkelijk te maken en snel klaar. Door het op elkaar naaien en weer wegsnijden van meerdere lagen stof ontstaat het magische effect van toverballen. Leuk om te maken met enkele mooie Fat Quarters of met restanten stof. Nóg leuker om daarna te versieren met siergarens en kralen of pailletten. Voor deze workshop hebt u o.a. een naaimachine en een scherp schaartje nodig.

Zaterdag van 23 februari 10.00- 15.30 uur

De kosten zijn € 55,-( incl. lunch).

Inschrijven

 

STACK AND SLASH

Docent Wilma Bruins

Deze quilt wordt gemaakt met een snelle snij- en naaitechniek. Door meerdere lagen stof op elkaar te stapelen, in één keer door te snijden en vervolgens in een andere volgorde aan elkaar te naaien, ontstaan een geheel nieuw patroon van kleuren en lijnen. Niet moeilijk maar wel heel erg leuk om te doen en snel resultaat. Voor deze workshop hebt u een naaimachine, snijmat, rolmes en liniaal nodig.

Zaterdag 2 maart van 10.00- 15.30 uur

De kosten zijn € 55,- ( incl.lunch)

Inschrijven

 

CAKE MIX

Docent Wilma Bruins

Kom bij Quilt en Meer kennis maken met de Cake Mix methode, waarbij Wilma Bruins u uitlegt hoe u, met behulp van kant en klaar geprinte ‘recepten’ op patroonpapier, quiltblokken kunt maken op een supersnelle en gemakkelijke manier. Ieder receptenblok (er zijn 9 verschillende) bevat 44 van deze ‘recepten waarmee u snel een kleine of grote quilt in elkaar zet. Zonder mallen en zonder verspilling van stof leert u snel en gemakkelijk blokken naaien. Ieder receptenblok geeft een aantal voorbeelden van de verschillende blokken die u met het patroon kunt leggen. Keuze in overvloed. Voor deze workshop hebt u nodig:  uw naaimachine en naaigerei, één Moda Cake Mix receptenblok (naar keuze),een 10” Layer Cake (Moda) en een bijpassende achtergrondsto

Zaterdag 9 maart van 10.00 – 15.30 uur.

De kosten zijn € 55,- ( incl. lunch).

Inschrijven

 

TOUWMANDEN

Docent Wilma Bruins

Een hele leuke workshop waarin we van stof en touw mandjes en/of maIMG_0184nden gaan maken. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Quiltervaring is absoluut niet nodig. Wel is het nodig om enige ervaring met de naaimachine te hebben. Het is een leuke nieuwe techniek om eindeloos mee te variëren en allerlei restjes stof mee op te maken. We maken tijdens deze dag één of meerdere werkstukken die u meteen mee naar huis kunt nemen. Hoe ze eruit komen te zien is geheel afhankelijk van de stoffen en kleuren die u meebrengt. In de winkel liggen een aantal voorbeelden, maar er is nog veel meer mogelijk. Ook voor ervaren quilters weer eens iets heel anders.

Zaterdag 6 april 10.00-15.30 uur.

De kosten zijn €55,- (incl. lunch).

Inschrijven

 

Quilt Bee

1

Hoe leuk is het om met mede quiltsters een gezellige ochtend door te brengen? Te kletsen over quilts, tentoonstellingen, nieuwe snufjes en ……

Deze quiltbee vindt 1 keer per maand plaats. Voor meer info neem gerust contact op of kom een keer kijken.

Kosten € 60,- per jaar ( te betalen in twee termijnen) 

Inschrijven 

 

embroidering-alphabet-uppercase-lowercase-vector-set-cross-stitched-letters-47863577Borduur bee

Ook voor het borduren is er een leuke bee. Neem je borduurwerk en kom gezellig met anderen borduren, kletsen en idee uitwisselen en…

Deze borduurbee vindt 1 keer per maand plaats. Voor meer info neem gerust contact op of kom een keer kijken.

Dinsdag van 10.00- 12.00 uur

Kosten € 6,- per keer

 Inschrijven 

 

NAAILESSEN

Kids

Docent Hanneke Vuijck
naaimachineEr worden bij ons ook naailessen voor kinderen gegeven. Het zijn series van 4 lessen van 2 uur. Tijdens deze lessen word de moeilijkheidsgraad opgebouwd. We beginnen met het maken van een speldenkussen. De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag.
De kosten bedragen € 55,- per 4 lessen.

Inschrijven

 

Volwassenen

Docent Lieke Haket website danielle def

De naaicursus bestaat uit 14 lessen van elk 2 uur. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In de cursus werk je in je eigen tempo en op je eigen niveau aan je zelfgekozen kledingstuk. Het maken van een andere stoffen creatie b.v een hoes voor je naaimachine, een tas, kussenovertrekken, babyslofjes etc is natuurlijk ook mogelijk. Je leert hoe je van een patroon tot kant en klaar werkstuk komt. In de les maak je gebruik van je eigen naaimachine.

Donderdag van 19.30- 21.30 uur 

Kosten € 32,- per 2 lessen (excl. materiaal). 

Inschrijven