Quilt en meer

Patchwork, handwerk en fournituren

Cursussen en Workshops

Patchwork

Is er een workshop of die u wilt volgen maar de datum of tijdstip komt niet uit laat het ons weten misschien is er een andere oplossing.

 

De winkel is rolstoeltoegankelijk.

 

Alle workshop en  cursussen komen te vervallen. Dit i.v.m corona.  

De trunkshow van Trijntje van der Horst is verplaatst naar 11 september 2021. 

 

Lees de voorwaarden

Wanneer u zich inschrijft voor en workshop of cursus krijgt u een bevestiging en dient u het cursus geld te voldoen. Wanneer de betaling binnen is is uw inschrijving definitief. Wanneer de cursus van onze kant om wat voor reden niet doorgaat krijgt u het cursusgeld retour . Mocht u zelf niet kunnen verschijnen op de workshop of cursus kunt u tot 2 weken daarvoor annuleren. Daarna kunt u nog voor vervanging zorgen maar krijgt u geen geld retour. 

foto cursusprogramma

 

BASISCURSUS

Docent: Petra van Huizen

De basiscursus bestaat uit 7 lessen. Het is een snuffelcursus. Op deze manier kunt u kennis maken met patchwork. We maken een klein quiltje van 4blokken.We maken er 2 met de hand en evt. 2 met de machine. U leert tussenbanen en borders er omheen zetten.

Dinsdag 28 januari, 18 februari, 10 maart, 31 maart, 14 april, 28 april en 19 mei van 13.00-15.00 uur.

Niveau: beginner

Kosten € 90,-.

Inschrijven

 

BOM ( block of the month)

Docent Petra van Huizen

We hebben een superleuke nieuwe bom. The Santa the Tree the Turkey an d me van Hatched and patched. Hij bestaat uit patroon, woolies voor de applicaties, linnen en borduurgaren. De afmeting is 93x 106 cm. Wil je meedoen met deze leuke nieuwe BOM geef je dan nu op en/of kom ook gezellig op onze bee.  We sturen hem ook op.

Woensdag 16 september,14 oktober, 11 november, 16 december 2020 en 13 januari, 17 februari en 17 maart 2021 19.30- 21.30 uur. 

 

 

Kosten € 39,95 per maand(= incl. patroon, woolies, borduurgaren en stofjes ) of alleen het patroon € 37,50

Inschrijven

 

ANTILOPE QUILT

Is het geen fantastische quilt? Een echte uitdaging.

In deze quilt komt het halfronde ontwerp door de overlapping van de brede en smalle stroken. Veel variaties zijn mogelijk met dit ontwerp op basis van de kleuren van de gebruikte stoffen. Er zijn 4 grote blokken in blokhutstijl in deze quilt, en als je elke 90 ° draait, krijg je een grote cirkel in het midden voor nog een geweldige look.

Deze quilt afmeting is  80 inch in het vierkant en maakt gebruik van strips van 2½ ”en 1½”.  Je kan hem maken met je eigen keuze aan stoffen of je schaft het fantastische originele dit dot kleurenpalet aan van deze quilt. Hij bestaat uit twee pakketten jelly rolls en 1 kleur als basis ondergrond (zwart).

De quilt is modern en grafisch stimulerend , het is een Quilt Pattern van Laurie Shifrin Designs en is ook als een los patroon en eventueel met het stoffenpakket te koop.

De ervaring leert dat veel mensen niet uit dit patroon komen vandaar deze dagworkshop om de techniek en aanpak te leren en de quilt thuis verder af te maken.

Niveau: gevorderd

Stoffenpakket  € 179,-. Incl.

  • Patroon
  • 2 Dit-Dot Evolution Strip Rolls
  • 2 3/4” yard (+/- 2,50 meter) black.

Patroon los € 15,95

Dinsdag 11 februari 2020van 10.00- 15.30 uur.

Kosten € 55,- (= incl. lunch)

 Inschrijven 

 

WOOL EGGS

Docent Jacqueline Jongejan

Zijn ze niet geweldig. Deze prachtig geborduurde wol vilt eieren. Hoe leuk om zo’n mooi ei voor de Pasen te maken. Nou dat kan. Jacqueline gaat u leren hoe u het mooie borduurwerk en dit prachtige ei maakt. Er zijn verschillende ontwerpen.

Vrijdag 13 maart 2020 10.00- 15.30 uur  VOL

Kosten € 55-, ( incl.lunch)

Inschrijven 

 

RUNNING WITH SCISSORS

Docent Petra van Huizen

Wie kent ze niet die fantastische tassen van by Annie. Ook dit is weer een fantastisch patroon. eEen handig opberg etui om al je scharen, rolmessen en andere kleine benodigdheden overzichtelijk in te bewaren .Ook een vak voor linialen! Te combineren  met het de Take A Stand.

Dinsdag 24 maart 2020 van 10.00 – 15.30 uur.

De kosten zijn € 55,- (incl. lunch).

 Inschrijven 

 

TAKE A STAND

Docent Petra van Huizen

Dit is een soort grote toilettas om je spullen in te gebruiken voor het quilten maar ook voor andere spulletjes. In combinatie met de running scissors de opruimmogelijkheid voor alles.

Dinsdag 28 april 2020  van  10.00- 15.30 uur.

Kosten € 55,- (incl. lunch).

Inschrijven 

 

SPELDENKUSSENCLUB

Docent Petra van Huizen

Speldenkussens kun je nooit genoeg hebben. Ik in ieder geval niet. Ze slingeren overal. Hoe leuk is het dan om overal een andere te hebben? Tijdens deze club krijg je iedere maand een ander patroon en techniek.

Maandag  13 januari, 17 februari, 9 maart, 20 april, 11 mei en 15 juni 10.00-12.00uur

Kosten € 60,- ( incl. materialen)

 Inschrijven 

 

MESTHOOPQUILTS

Docent: Trijntje vander Horst

Trijntje houdt van quilts die van restjes gemaakt zijn. Zij noemt die lapjes ‘mest’, want je woont in Groningen of niet! En van die ‘mest’ maakt ze mesthoop quilts. En daarmee geeft ze af en toe een Trunkshow. Zodat jullie van al dat moois kunnen genieten. Trintje zegt dan ook:”Ik heb een voorkeur voor restverwerking (scraps). Quiltscraps zijn lapjes ongeveer 15 cm bij 15 cm groot. De quiltstrings (smalle strips van 2 tot 4 cm breed) worden verwerkt in mijn Mesthoop-Quilts. Dankzij het werk van scrapaholic Bonnie Hunter ( http://quiltville.com/ ) werd ik geïnspireerd om Mesthoop- Quilts te gaan maken. Haar manier van werken met quiltstrings zorgde ervoor dat ik mijn 18-jarig-verzameling van restmateriaal van scraps en strings kon gaan gebruiken (want weggooien is zonde). Zo is de Mesthoop-Quilt ontstaan”. En gelukkig komt ze ook naar Driebergen.

Zaterdag 11 september 2021 vanaf 13.30 – 15.30 uur.

Kosten € 25,- ( incl. koffie, thee en wat lekkers). 

Inschrijven

 

MARINERS KOMPAS MET MARTI MICHEL

Docent Agnes Mijnhout 

In deze workshop werken we met een van de Mariner’s Compass sets van Marti Michell (14 inch of 20 inch). Je kunt kiezen of je aan de basis Mariner’s Compass, met 16 punten wilt werken, of meteen al wilt beginnen met een Compass met 32 punten, en eventueel ook nog met een halo.

Je leert de stukjes precies snijden en met een perfecte 1/4 inch aan elkaar te naaien, zodat je cirkel mooi plat wordt.  Je leert hoe je de middencirkel erop appliqueert, en hoe je de grote cirkel met reverse applique in de achtergrondstof appliqueert, zodat het hele blok mooi plat ligt.
 

In de workshop kun je met onze set werken. Als hij goed bevalt, kun je hem in de winkel aanschaffen.

Zaterdag 29 februari 2020 10.00- 15.30 uur.

Kosten € 55,- ( incl. lunch)

 Inschrijven 

 

BIG STITCH

Docent Laura Strating

Deze nieuwe techniek voeg je aan je normale quiztechniek toe. een ontspannende steek endaak wat opvallender qua kleur als normaal quiltwerk. De grootste, eenvoudige quiltsteken worden vooral gebruikt bij  het doorpitten van simpele projecten. Bijvoorbeeld kinderquilts, placemats, Folk art quilts en flanelquilts. ook moderne, frisse quilts kunnen deze grotere steek goed hebben. De steek bestaat al zolang als het quilten zelf, in de loop van de tijd wat weggezakt en door het Sashiko quilten weer bekender geworden. Het geeft een gezellige look aan je quilt en de grotwtre steken mogen gezien worden.

 

Zaterdag 11 april 2020  van 13.00- 15.00 uur

Kosten € 35,-.

Inschrijven

 

VOUWEN VOUWEN VOUWEN EXTRA

Docent Ineke Vaillant

Voor degenen die enthousiast waren over de eerste “ vouw “ workshop volgt hier een vervolg.
Het is een mini quiltje met mini gevouwen blokjes.
De blokjes bestaan uit echte patchwork voorstellingen.
Alles wordt met de hand gemaakt.

Zaterdag 23 mei 2020 van 10.00-12.30 uur.

De kosten zijn € 25,-.

Inschrijven

 

BLOCK BUSTER

Docent Ineke Vaillant

De Quilt bestaat uit veel vierkantjes. Grote en kleine. Ze worden samen gevoegd met sashings. Alle blokken worden gesneden uit een Layer Cake.
Het geheel wordt met de naaimachine gemaakt.
Je kunt gebruik maken van Een Layer Cake, maar je kunt ook zelf blokken snijden.

Zaterdag 18 april 2020 2019 van 10.00- 12.30 uur.

Kosten € 25,-.

Inschrijven

 

IN DE BUURT VAN DRESDEN

Docent Wilma Bruins- Jorna

Het traditionele Dresden Plate patroon is voor dit originele quiltje aangepast. Het wordt helemaal machinaal gemaakt en u kunt allerlei restjes stof voor de huisjes, de daken e.d. gebruiken. Ook kunt u veel verschillende borduursteken van uw naaimachine gebruiken. Het quiltje meet 62 x 62 cm.


Zaterdag 2 mei 10.00- 15.30 uur.

Kosten € 55,- ( incl. lunch)

 

HARDANGER

Docent Mari- jan Bakker

Hardanger is een van de klassieke witwerktechnieken en komt uit Noorwegen.
Je borduurt met een witte draad op wit borduurlinnen. 
Kenmerkend zijn de open vakjes die het borduurwerk een prachtig kanteffect geeft.
In 4 lessen leer ik jou stap voor stap de basis van deze prachtige borduurtechniek.
Op het programma staat het volgende:
  • Borduren van de platsteken.
  • Openknippen van de vakjes.
  • Opvullen van de lege vakjes.

Vrijdag 17 januari, 14 februari, 20 maart en 24 april  van 14.00- 16.00 uur.

Kosten € 60,-

Inschrijven

 

STEKENBOEK

Docent Mari- jan Bakker

Heb je het steekjesavontuur ook gevolgd bij Mari- Jan. Dan weet je hoe leuk het was om al deze verschillende steken te doen. En hoe leuk is het  dan om nog meer te leren en ze te verwerken in een mooi naslagwerk ofwel “stekenboek”.

“Ik neem u bij de hand om allerlei variaties te maken op borduursteken. Ook U zult versteld staan van het resultaat. Maar pas op, het is verslavend!”.

Iedereen kan hierbij instromen. 

Zaterdag 25 januari, 22 februari, 28 maart en 25 april van 14.00-16.00. VOL

Vrijdag 31 januari, 28 februari, 27 maart en 1 mei 14.00-16.00 uur.

Kosten € 60,-.

Inschrijven

 

QUILT BEE

1

Hoe leuk is het om met mede quiltsters een gezellige ochtend door te brengen? Te kletsen over quilts, tentoonstellingen, nieuwe snufjes en ……

Deze quiltbee vindt 1 keer per maand plaats. Voor meer info neem gerust contact op of kom een keer kijken.

Kosten € 60,- per jaar ( te betalen in twee termijnen) 

Inschrijven 

embroidering-alphabet-uppercase-lowercase-vector-set-cross-stitched-letters-47863577

 

BORDUUR BEE

Ook voor het borduren is er een leuke bee. Neem je borduurwerk en kom gezellig met anderen borduren, kletsen en idee uitwisselen en…

Deze borduurbee vindt 1 keer per maand plaats. Voor meer info neem gerust contact op of kom een keer kijken.

Dinsdag van 10.00- 12.00 uur

Kosten € 6,- per keer

 Inschrijven 

 

NAAILESSEN

Volwassenen

Docent Lieke Haket website danielle def

De naaicursus bestaat uit 14 lessen van elk 2 uur. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In de cursus werk je in je eigen tempo en op je eigen niveau aan je zelfgekozen kledingstuk. Het maken van een andere stoffen creatie b.v een hoes voor je naaimachine, een tas, kussenovertrekken, babyslofjes etc is natuurlijk ook mogelijk. Je leert hoe je van een patroon tot kant en klaar werkstuk komt. In de les maak je gebruik van je eigen naaimachine.

Donderdag van 19.30- 21.30 uur 

Kosten € 32,- per 2 lessen (excl. materiaal). 

Inschrijven