Skip to main content

Workshops

Wanneer u zich inschrijft voor en workshop of cursus krijgt u een bevestiging en dient u het cursusgeld te voldoen. Wanneer de betaling binnen is is uw inschrijving definitief. Wanneer de cursus van onze kant om wat voor reden niet doorgaat krijgt u het cursusgeld retour. Mocht u zelf niet kunnen verschijnen op de workshop of cursus kunt u tot 2 weken daarvoor annuleren. Daarna kunt u nog voor vervanging zorgen, maar krijgt u geen geld retour.

Is er een workshop of die u wilt volgen maar de datum of tijdstip komt niet uit laat het ons weten misschien is er een andere oplossing.

  • Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
  • Wij houden ons aan de maatregelen van Corona en eventueel met schermen op tafel.

Onze voorwaarden zijn van toepassing.

Basiscursus

Docent: Petra van Huizen

Niveau: beginner

De basiscursus bestaat uit 7 lessen. Het is een snuffelcursus. Op deze manier kunt u kennis maken met patchwork. We maken een klein quiltje van 4 blokken. We maken er 2 met de hand en evt. 2 met de machine. U leert tussenbanen en borders er omheen zetten.

Deze wordt ingepland bij voldoende belangstelling. U kunt zich wel op de lijst laten zetten.

Kosten € 95,- (excl. materiaal).

Samplercursus

Docent: Petra van Huizen

Niveau: u moet de basiscursus hebben gedaan

Tijdens deze cursus leer patronen tekenen, ronde vormen, applicatie en veel meer. Welke steekjes gebruik je en hoe zorg je voor mooie scherpe puntjes. Hoe bereid je de top voor op het sandwichen. Kortom een leerzame cursus.

Woensdag 12 oktober, 2 november, 23 november, 14 december 2021, 11 januari en de laatste les in overleg van 19.30 – 21.30 uur.

OF

Donderdag 22 september, 13 oktober, 3 november, 24 november, 15 november en de laatste les in overleg van 10.00- 12.00 uur.

Kosten € 100,- (excl. materiaal).

BLOEMPOTJES

Docent: Petra van Huizen

Hoe leuk zijn deze bloempotjes? Ik vind ze geweldig met verschillende garens, stoffen en steekjes. Je kan je helemaal uitleven. Er zijn 52 bloempotjes. Tijdens de les behandelen we de potjes, steekjes en materiaal (bijv. wolvilt). We komen 1 keer per maand bij elkaar.

Zaterdag 1 oktober, 29 oktober, 26 november, 17 december, 14 januari, 11 februari van 10.00 – 12.00 uur.

Kosten € 25,- per keer (incl. patroon).

KALENDERQUILT (block of the Month)

Docent: Petra van Huizen

We maken een basisquiltje waar we iedere maand een ander thema quiltje in hangen. We werken ieder maand een maand vooruit zodat je de maand daarna het quiltje ook kan ophangen. Ook maken we extra quiltjes voor speciale dagen zoals bijv. een verjaardag

Vrijdag 30 september, 28 oktober, 25 november, 23 december ( in overleg), 20 janauri, 17 februari, 17 maart, 14 april, 12 mei, 16 juni, 14 juli (in overleg), 11 augustus (in overleg), 8 september van 10.00- 12.00 uur.

Kosten € 25,- per keer (incl. patronen).

HAPPINESS 2.0 (ontwerp van Jaqueline de Jonghe)

Docent: Petra van Huizen

Zoals sommige van jullie weten heb ik een masterclass bij Jacquelien de Jonghe gevolgd. Daarom mag ik nu ook deze les geven. En hoe geweldig is deze quilt. Deze cursus leert je vele basistechnieken die zij gebruikt in haar quilts. Het is dan ook zeker aan te raden om deze kneepjes workshop te volgen. Een echte uitdaging met een prachtig resultaat. Ook kan je haar prachtige stoffenpakket met haar 24 kleuren erbij aanschaffen. Wil je ook graag die fijne kneepjes leren of ooit een keer zo’n mooie grote quilt van haar maken. Dan is deze cursus een aanrader. Je leert de fijne kneepjes en een goede basis.

Deze workshop wordt gegeven in 2 dagen.

Vrijdag/zaterdag 24 en 25 februari           nog 1 plekje

Kosten € 109,- (incl. lunch).

Stof pakket € 75,-

Patroon € 42,50

SCRAPS, SCRAPS EN NOG EENS SCRAPS

Docent: Zwanie Meijer

We hebben allemaal scraps over en dan? Wat doen we ermee? Tijdens deze cursus verwerken we niet alleen kleine stukjes maar leren we ook wat kleurgebruik doet met het eindresultaat. We starten de cursus met een basispakket stoffen (bij de cursus inbegrepen) en maken er door toevoeging van een eigen stof blokken van. Iedere les starten we met het basispakket maar maken we wel een andere blok of quiltje Deze cursus wordt gegeven door gastdocent Zwanie Meijer in 6 keer.

Vrijdag 30 september, 28 oktober, 25 november, 23 december (in overleg), 20 januari en 24 februari van 13.30-15.30 uur.

Kosten € 150,- inclusief stofpakket (dit is € 25,- per keer)

DUBBELZIJDIGE LOG CABIN

Docent: Petra van Huizen

Hou je ook zo van een log cabin. Dan is dit een uitdaging. Deze log cabin quilt heeft twee verschillende zijde, maar je naait ze tegelijkertijd. Je kan ze allebei in en ander kleur maken. Je kan hem ook net zo groot maken als je wilt.

Zaterdag 17 september van 10.00 – 16.00 uur.

Kosten € 55,- (incl. lunch)

HELP? WAT DOE IK ER TOCH MEE?

Docent: Petra van Huizen

Zoveel materialen en vliezen, maar waar is het voor? Tijdens deze lessen leer je wat je er mee kan. Rasterquilck, H 250, L11 etc. Er is zoveel.

Zaterdag 19 november, 26 november van 10.00 – 12.00.

Kosten € 55,- (incl. vliezen etc.).

QUILTJAS

Docent: Petra van Huizen

Wat doe je als je een hoop quilts hebt liggen en je doet er niets mee? Je maakt er een jas van. En hoe mooi is dat. Ik heb er 4 verschillende quilts in verwerkt. Maar heb je nu geen quilts liggen die je wilt verknippen dan kan je ook speciaal een quilt maken voor dit project.

Je leert tijdens deze twee dagen leer je van het begin tot het einde hoe je van een quilt een op jouw gemaakte quiltjas kan maken

Deze cursus bestaat uit 2 dagen. De eerste keer (dit is een extra les) komen we bij elkaar en gaan we bespreken welke quilt(s) je wilt gebruiken of we kijken wat voor quilt je hiervoor wilt maken. Na deze extra middag plannen we de cursus in (afhankelijk van of je nog een quilt moet maken of je quilts hebt).

De eerste keer om de lessen door te spreken is op zaterdag 1 oktober 13.30 – 14.30 uur (dit is een extra les).

Kosten € 185,- (incl. lunch).

QUILT MAP

Docent: Petra van Huizen

Hoe handig is deze quiltmap? Aan de ene kant een schuurpapier om te tekenen en aan de andere kant een snijmat of strijkmat.

Ideaal om mee te nemen naar de bee en onderweg.

Deze workshop vindt plaats op 10 oktober van 10.00 – 13.30 uur.

Kosten € 34,95 (incl. kartonagepakket).