Skip to main content

Workshops

Wanneer u zich inschrijft voor en workshop of cursus krijgt u een bevestiging en dient u het cursusgeld te voldoen. Wanneer de betaling binnen is is uw inschrijving definitief. Wanneer de cursus van onze kant om wat voor reden niet doorgaat krijgt u het cursusgeld retour. Mocht u zelf niet kunnen verschijnen op de workshop of cursus kunt u tot 2 weken daarvoor annuleren. Daarna kunt u nog voor vervanging zorgen, maar krijgt u geen geld retour.

Is er een workshop of die u wilt volgen maar de datum of tijdstip komt niet uit laat het ons weten misschien is er een andere oplossing.

  • Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
  • Wij houden ons aan de maatregelen van Corona en eventueel met schermen op tafel.

Onze voorwaarden zijn van toepassing.

BASISICURSUS

Docent: Petra van Huizen

Niveau: beginner.

De basiscursus bestaat uit 7 lessen. Het is een snuffelcursus. Op deze manier kunt u kennis maken met patchwork. We maken een klein quiltje van 4 blokken. We maken er 2 met de hand en evt. 2 met de machine. U leert tussenbanen en borders er omheen zetten.

Maandag  18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 20 november, 4 december en 18 december 2023  van 19.30-21.30 uur

OF

Donderdag  5 oktober, 19 oktober, 2 november, 23 november, 7 december, 21 december en 4 januari (de laatste twee van in overleg) 10.00- 12.00 uur 

Kosten € 105,- (excl. materiaal).

Samplercursus

Docent: Petra van Huizen

Niveau: u moet de basiscursus hebben. 

Tijdens deze cursus leer patronen tekenen, ronde vormen, applicatie en veel meer. Welke steekjes gebruik je en hoe zorg je voor mooie scherpe puntjes. Hoe bereid je de top voor op het sandwichen. Kortom een leerzame cursus.

Woensdag 11 oktober, 22 november, 13 december 2023, 10 januari, 14 februari 2024 en de laatste les in overleg van 19.30 – 21.30 uur.

Kosten € 115,- (excl. materiaal).

WONKY TOWN

Docent: Petra van Huizen

 

Deze quilt bestaat uit leuke grappige huisjes en appartementen die jezelf kan ontwerpen en stylen. Met siersteken zowel met de hand en/ of machine versier je dit stadje zoals je er zelf zou willen wonen. De afmeting is ongeveer 65x 65 cm.

Vrijdag 20 oktober 2023 van 10.00 – 15.30 uur.

Kosten € 67,50 (incl. lunch).

WAVING COLORS

Docent: Petra van Huizen

 

Lijkt uit de vrije hand werken je leuk of wil je eens wat anders? Dan is deze art-quilt een mooi startpunt. Laat je inspireren door kleuren en golvende lijnen van deze quilt. We snijden de lijnen uit de vrije hand waardoor deze quilt bij iedereen anders wordt. Je kan kiezen voor een landschap of gewoon een mooi golvenspel. De afmeting is ongeveer 65x 65 cm maar kan ook kleiner.

Vrijdag 27 oktober  2023 van 10.00- 15.30 uur.

Kosten € 67,50 (incl. lunch).

BOTANICA(ontwerp van Jaqueline de Jonghe)

Docent: Petra van Huizen

 

Zoals sommige van jullie weten heb ik een masterclass bij Jacqueline de Jonghe gevolgd. Daarom mag ik nu ook deze les geven. En hoe geweldig is deze quilt. Een prachtig middenstuk omring door mooie bladvormige samen met het mooie middenstuk maken dit een echte eyecatcher .Ook leer je veel handige tips en trucs om deze quilt te maken. Dit is een les voor gevorderden. 

 Deze workshop wordt gegeven in 2 dagen.

Vrijdag  24 november en 25 november  2023  van 10.00- 17.00 uur.

Kosten € 139,50,- (incl. lunch).

Patroon € 49,50

FOUR SEASONS ( ontwerp Jaqueline de Jonghe)

Docent: Petra van Huizen

Dit is een heel nieuw ontwerp van Jaqueline. Een prachtige loper voor op tafel of aan een smalle wand. Een prachtig golvendlinnenspel met haar bekende sterren. Tijdens deze dagen leer je haar technieken en kneepjes om deze mooie quilt maken ende puntjes op de I te zetten.  Een echte uitdaging voor de gevorderde quiltster.

Er zijn stofpakketten verkrijgbaar voor de Summer, Winter, Autumn,  Spring en Summer Lemonade te maken maar je mag ook je eigen stoffen kiezen. 

Vrijdag 13 oktober en zaterdag 14 oktober 2023 van 10.00-17.00 uur.

Kosten € 139,50,- (incl. 2 dagen lunch)

en een

Patroon € 68,50 (dan kies jezelf je stoffen uit)

of

Stofpakket + patroon  € 194,75  ( keuze uit 6 verschillende kleuren van Jaqueline de Jonghe, zie foto))

ORANGE PEEL

Docent: Petra van Huizen

 

Deze quilt is een traditioneel “sinaasappelschil”-quilt. Het lijken dan ook net afbelde sinaasappelschillen. Deze bestaat uit holle ne bolle lijnen die je samen naait. Heb je dat nog nooit gedaan onwil je dat graag leren dan is dit de quilt om te doen. We werken met een speciale snijmal die aan te schaffen is in de winkel of tijdens de les. Tijdens de les zijn er meer voorbeelden wat je verder nog kan doen met deze liniaal.

Zaterdag 2 december 2023 2023 van 10.00 – 15.30 uur.

Kosten € 67,50,- (incl. lunch)

Liniaal € 33,50

MR AND MRS CLAUS

Docent: Petra van Huizen

 

Zijn ze niet schattig? Een leuk patroon van Sew Kind of Wonderfull. Tijdens deze uitdagende workshop gaat u aan de slag met Mr of Mrs Claus. We werken met een speciale liniaal om deze ronde vormen te maken. Ik neem je mee om deze uitdagende techniek te leren. Tijdens deze workshop maken we een begin om deze quilt te maken. 

Natuurlijk is het patroon wat je niet maakt tijdens de les aan te schaffen zodat dit stel niet zonder elkaar kerst hoeft te vieren.

Zaterdag 21 oktober 2023 van 10.00 – 15.30.

Kosten € 67,50,- (incl.lunch)

Liniaal € 23,95 (verkrijgbaar in de winkel)

MACHINAAL QUILTEN

Docent: Petra van Huizen


De titel van de workshop zegt het al: we leren door quilten op de machine. We maken een proeflap met verschillende patronen  waaronder meanderen. De meeste zijn makkelijker dan u denkt. Maar ook leer ik je meer over hoe de naaimachine in te  stellen, welke garens gebruik je etc. etc. Je naait op je eigen naaimachine welke in goede staat en onderhouden is. Je transport van de naaimachine moet kunnen zakken. Ook heb je een stopvoetje nodig. Eventueel aan te schaffen via mij. Niveau is vanaf beginners.

Zaterdag 4 november 2023 van 10.00- 15.30 uur

Kosten € 67,50 (incl. lunch)

BORDUURMAPJE MET “OPEN AJOUR”

Gastdocent: Ineke Kamphorst


Tijdens de leuke borduurcursus leer je “Open Ajour- technieken”: het borduren van open randen in bijvoorbeeld linnen. Tijdens deze cursus maak je een handig borduurmapje om je spulletjes in te bewaren. Laat je door je nieuw aangeleerde vaardigheden  inspireren voor het maken van bijvoorbeeld tafel, keuken of bedlinnen. Of langs een mooi borduurwerk.

Ideaal om mee te nemen naar de bee en onderweg.

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 1 december en 15 december 2023 van 10.00 – 12.00 uur.

Kosten € 52,50

FLOWER POWER

Docent: Petra van Huizen

 
We maken een leuke kussenhoes met daarop verschillende geborduurde bloemen. Deze maken we met verschillende garens zoals Perle in verschillende dikte maar ook DMC en bandjes. Ook gaan we echte bloemen afdrukken op de stof en borduren. Er zit wel een beetje huiswerk aan vooraf zodat we tijdens de les gelijk kunnen starten.  De afmeting van het kussen is ongeveer 45x 45 cm. Maar je mag ook een andere maat kiezen als dat beter uitkomt.

Deze cursus vindt plaats op donderdag 5 oktober, 12 oktober en 26 oktober 2023 van 13.30 – 15.30 uur.

Kosten € 78,75

KERSTSURPRISE WORKSHOP

Docent: Petra van Huizen

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse traditie. Ook dit jaar gaan we met z’n allen in kerstsfeer werken aan een handwerkprojectje met als thema kerst. Dit jaar gaan we een iets groter projectje doen. Daarom duurt de workshop wat langer (tot 15:30 uur). Ik zorg voor een kop soep tijdens de workshop. Willen jullie je eigen broodje meenemen voor de lunch?

Ik ben heel enthousiast over wat we gaan maken. Het belooft weer gezellig, leuk en creatief te worden. En ook dit jaar gaan we weer op locatie met zijn allen in Zeist. Gezellig met een grote groep met elkaar creatief bezig zijn. Ben je er nog nooit bij geweest? Dan is dit je kans.


Ik kijk er naar uit om jullie te ontvangen. 

GEEF JE SNEL OP, WANT VOL IS VOL!


Als je je wil aanmelden stuur een mail naar:

info@quiltenmeer.nl

 

Wanneer?
Zaterdag 9 december 10.00-15.30 uur.

Waar? 
Parkflat Nijenhove, Arnhemse bovenweg 18
(bovenste etage, per lift bereikbaar, waar ik een 
gezellig zaaltje heb kunnen huren)

Kosten?
€ 55,- (incl. materiaal